Različito o prodaji „Telekoma“

Beograd: Posle odluke Vlade Srbije da minimalna početna cena za prodaju 51 odsto kapitala „Telekoma Srbije“ bude 1,4 milijarde evra poslanici vladajuće većine kazali su danas da će sredstva dobijena prodajom te kompanije biti upotrebljenja za razvoj privrede, a nikako u javnu potrošnju, dok se opozicija protivi prodaji, navodeći da je „Telekom“ „zlatna koka srpske privrede“.

         Šefica poslaničke grupe „Za evropsku Srbiju“ Nada Kolundžija rekla je da je važno da sredstva od prodaje „Telekoma“ budu upotrebljena za razvoj infrastrukture i za ekonomski podsticaj, a ne u potrošnju i namirivanje dugova.

         Kolundžija je novinarima u Domu Narodne skupštine kazala da je pogrešna teza da država zavisi od toga da li će biti prodato to javno preduzeće, te da je bitno da li je opredeljenje da se smanji javna potrošnja između ostalog i tako što će javna preduzeća biti privatizovana.

        „To je osnovna tema i zbog činjenice da država nije dobar menadžer i da su javna preduzeća često bila sredstvo za finansiranje raznih drugih stvari, pa je bolje da sva javna preduzeća koja nisu od strateške važnosti za interese zemlje budu privatizovana. Telekom je jedno od tih preduzeća i većina stručnjaka procenjuje da ga treba privatizovati“, kazala je Kolundžija.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 24, 12, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *