„Pištaljka“: Zabrinjavajuća popustljivost prema Duliću

Beograd: Veb sajt „Pištaljka“ upozorio je danas, povodom stava Agencije za borbu protiv korupcije da ministar Oliver Dulić nije u sukobu interesa, da je zabrinjavajuća popustljivost nezavisnog tela prema ministru Vlade Srbije.

         Taj sajt, za prijave i istragu korupcije, podseća da je još pre dve nedelje objavio dokaze koji su Agenciji za borbu protiv korupcije morali biti dovoljni da pokrene postupak protiv ministra zbog sukoba interesa, vezan za poslovanje njegove firme za računare.

         Ministar je bio obavezan da učešće svoje privatne firme u postupku javnih nabavki prijavi tri dana od prve radnje u tom postupku a tu obavezu je ispunio tek 6. decembra 2010. tri dana pošto je objavljeno da je on već dve i po godine u sukobu interesa, tvrdi „Pištaljka“.

       „Dulić od 6. decembra 2010. zaista više nije u sukobu interesa ali Agencija ne bi smela da ignoriše činjenicu da je on svoju obavezu ispunio sa dve i po godine zakašnjenja“, navodi taj portal.

       Podseća se i da dokumenti Uprave za trezor i Agencije za privredne registre obelodanjuju „da je Dulićeva firma poslovala sa 70 državnih institucija a prenos upravljačkih prava sa Dulića na drugo lice registrovan je tek 3. decembra 2010.“.

        „Običnim građanima ovakvo nepoštovanje propisa se ne toleriše. Ni za ministra ne bi smela da važe druga pravila“, zaključuje se u saopštenju izdatom povodom stava Agencije za borbu protiv korupcije.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 17, 12, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *