Bokserski turnir „Vojvođanska zlatna rukavica“ u Subotici

Subotica: Međunarodni bokserski turnir „Vojvođanska zlatna rukavica“ biće održan od 24. do 26. septembra u Subotici, uz učesće 60 inostranih i 15 domaćih boraca.

        Za nagrade tradicionalne manifestacije mladi bokseri (generacija 1992/93) će se nadmetati u atrijumu hotela „Galerija“, dok će kvalifikacione borbe biti organizovane u hali Osnovne škole „Sečenji Ištvan“.
        Polufinalnim i finalnim mečevima u deset kategorija prisustvovaće u subotu i nedelju ambasador Kube u Srbiji Mercedes Martines Valdes, gradonačelnik Subotice Saša Vučinić i sekretar za sport i omladinu Vojvodine Modest Dulić.
        Ulaz na sve mečeve je besplatan, a promocijom kampanje „Stop nasilju na ulicama“ organizator turnira, Bokserski savez Vojvodine (BSV), želi da vratii boksu, jednoj od najstarijih olimpijskih disciplina, „imidž plemenite veštine i simbola fer-pleja“.
        Predsednik BSV Darko Antelj poručio je da će 28. turnir „nadmašiti sve prethodne“.
        „Vojvođanska 'Zlatna rukavica' nije od plemenite kovine, ali svakom osvajaču kao da jeste. Moramo reafirmisati plemenitu veštinu, to je u interesu vojvođanskog i srpskog boksa“, poručio je Antelj.
        Uz medalje najuspešnijima po kategorijama, pobednik turnira dobiće pehar u trajno vlasništvo, a trofeji će još pripasti i najboljem tehničaru, najboljem stranom učesniku, najborbenijem paru i najboljem sudiji.
        Prema očekivanju organizatora posebno interesovanje izazvaće nastupi dvojice najperspektivnijih mladih boraca Srbije, Subotičana Denisa Memetovića i Vanje Bačića, kojima ovaj turnir predstavlja važnu etapu u pripremama za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.
        „Boks me je naučio da u životu kao i u ringu opstaju fizički i psihički najspremniji. Zlato u Subotici merkam, a sanjam o Igrama u Londonu“, naveo je 15.godišnji Memetović.
        Godina dana strariji Bačić dodao je da je i za njega London „poseban, najveći izazov“, ali da je svestan i značaja turnira u Subotici.
         „Ovo je prvi korak i moram 'dobro skočiti'. To hoću, mogu, moram i obećevam“, poručio je talentovani bokser.
        Memetovićev i Bačićev trener Tomislav Antelj obećao je da će ove godine „rukavica ostati u Subotici“.
        „Potpisujem unapred dva 'zlata' za moje boksere“, optimista je Antelj.

Autor: Redakcija
Datum: 23, 09, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *