Najavljena premijera filma „Kao rani mraz“ Đorđa Balaševića

Novi Sad: Premijera filma „Kao rani mraz“ biće 19. aprila u Novom Sadu i 20. aprila u Beogradu – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Đorđe Balašević, koji ovaj film potpisuje kao reditelj, scenarista i autor muzike.

        – To je jedan ljubavni film, po pesmi o Vasi Ladačkom, koji ima svoj prepoznatljiv ritam i karakter. Najveći uspeh je to što je ovaj film snimljen, a rediteljski angažman na njemu i nije bio tako težak, već je bilo pravo zadovoljstvo „blesaviti se“ šezdeset dana koliko je sniman – rekao je Đorđe Balašević predstavljajući svoje prvo filmsko delo i naveo da je prvu podršku dala upravo pokrajinska Vlada.
        Priča o ljubavi oslonjena je na poznatu Balaševićevu baladu „Priča o Vasi Ladačkom“, a  ispričana je očima njegovog sestrića Nikole, svedoka svega što se dešavalo posle opisanog u pesmi.  Priča o Vasi Ladačkom je pesma koja se otela, koja se nastavlja i posle zadnje strofe. Film je sniman u Vojvodini, oko Ade na Tisi, na Čeneju, u Novom Sadu i na Fruškoj gori.
        Učestvujući na današnjem presu, na kome su protagonisti filma predstavili ono što karakteriše film i sve što je pratilo njegovo snimanje, pokrajinski sekretar za kulturu Milorad Đurić je kazao:
        – Zadovoljstvo je biti domaćin predstavljanju ovog, dugo priželjkivanog filma. Na neki način, svi smo dužnici autoru Đorđu Balaševiću, jer je njegovo delo „pohvala Vojvodini“.  Njegova umetnost vezana je za našu ravnicu, ali teme su univerzalne, a to je traženje univerzalnih vrednosti u ljudskom životu i potreba samoostvarivanja. Đorđe Balašević je pokazao kreativnu hrabrost i uspešno prihvatio izazov da bude i reditelj.


        Glumačku ekipu filma čine naši poznati, ali i umetnici koji su u filmu ostvarili svoje prve uloge: Rade Šerbedžija, Mira Banjac, Mustafa Nadarević, Zijah Sokolović, Nikola Đuričko, Vojin Ćetković, Marko Makivić, Jovana Balašević, Danijel Kovačević, Peđa Bijelac, Ivan Đurić, Danica Jurčova, Radoje Čupić, Aleksa Balašević i drugi koji su na poseban način oživeli priču o ljubavi u ovom filmu.
        O filmu su danas govorili Mira Banjac, Vojin Ćetković, Jovana Balašević i Danijel Kovačević.

Autor: Redakcija Ravnica INFO
Datum: 15, 04, 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *