FK „Jugović“ Kać

Prijateljske utakmice pionira (1994. godište)




JUGOVIĆ – MLADOST (BAČKI JARAK) 5 : 3 (1 : 2)

Nakon poraza od „Vojvodine“ i pobeda nad „Cementom“ i „Crvenom zvezdom“, pioniri OFK „Jugović“ su u nedelju, 24. avgusta, na svom „Sigetu“ u komšijskom derbiju savladali i „Mladost“ iz Bačkog Jarka i to ubedljivo – sa 9 : 1 (4 : 0). Strelci za „belo-plave“ su bili Strahinja Miškić u 13′, Mirko Đurić u 30′ i 47′, Slobodan Stanar u 32′, Vladimir Mirković u 38′, Miloš Nikolić u 52′, Strahinja Savić u 64′, Bojan Radosavac u 70′ i Nikola Lakić u 80′, dok su gosti iz Bačkog Jarka počasni pogodak postigli 72′.

Kaćani su u ovom meču nastupili u sledećem sastavu: Vasilije Randelj, Stevan Knežević (od 40′ Uglješa Zekonja), Slobodan Stanar, Momčilo Ćulum, Goran Božić, Milan Tesla, Mirko Đurić (od 54″ Strahinja Savić), Miloš Nikolić, Nikola Lakić, Vladimir Mirković (od od 41′ Manfred Burger), Stefan Miškić (od 54′ Bojan Radosavac).

JUGOVIĆ – NOVI SAD 6 : 0 (1 : 0)

U četvrtak, 27. avgusta, pioniri OFK „Jugović“ su na svom „Sigetu“ odmerili snage sa mlađim pionirima „Novog Sada“ i uknjižili neočekivano visoku pobedu od 6 : 0 (1 : 0). Kaćani su i u prvom poluvremenu bili izrazito nadmoćniji rival, ali su postigli samo jedan pogodak i to u 26′ preko Manfreda Burgera, koji je iskoristio odlično dodavanje Milana Tesle, pretrčao pola terena, zaobišao golmana i rutinski plasirao loptu u mrežu. U nastavku igre otpor „kanarinaca“ je u potpunosti slomljen, pa su se u listu strelaca redom upisali Miloš Nikolić u 35′, Nikola Lakić u 37′, Milan Tesla u 47′, Stefan Miškić u 52′ i Mirko Đurić u 60′.

Trener OFK “Jugović” Goran Nakomčić se na ovoj utakmici opredelio za sledeći sastav: Vasilije Randelj (od 41′ Ilija Milak), Uglješa Zekonja (od 31′ Stevan Knežević), Slobodan Stanar (od 51′ Manfred Burger), Momčilo Ćulum, Goran Božić, Milan Tesla (od 51′ Uglješa Zekonja), Manfred Burger (od 31′ Nikola Lakić), Miloš Nikolić, Mirko Đurić, Vladimir Mirković (od 41′ Bojan Radosavac), Stefan Miškić.

SLAVIJA – JUGOVIĆ 3 : 7 (1 : 3)

Pioniri OFK „Jugović“ su nastavili sa „terorisanjem“ protivnika, pošto su u nedelju, 31. avgusta, na novosadskoj Salajci savladali vršnjake iz domaće „Slavije“ sa 3 : 7 (1 : 3). Inače, u prethodna dva meča koja su sa Salajčanima odigrana proteklog proleća, Kaćani su zabeležili po poraz (0 : 1) i remi (1 : 1), tako da su ovaj put rivalima naplatili sve dugove.

Već u uvodnim minutima „belo-plavi“ su preuzeli kontrolu nad utakmicom i strpljivo gradili igru, a u tome ih nije pokolebalo ni rano vođstvo domaćih u 14′, nakon gola koji je kao posledica pogrešnog dodavanja u začetku organizacije napada. Vrlo brzo, već u 18′, kapiten Miloš Nikolić je poravnao rezultat, da bi u 29′ Nikola Lakić odbijenu loptu smestio u mrežu, a u 33′ Stefan Miškić, nakon centaršuta Mirka Đurića, glavom doneo prednost od 3 : 1, sa kojom se otišlo na zasluženi odmor.

I u drugom poluvremenu Kaćani su bili izrazito nadmoćni, ali i neprecizni u samoj završnici, pa su Salajčani u 67′ uspeli da smanje na 2 : 3 i ponadaju se pozitivnom rezultatu. No, u sledećih osam minuta Stefan Miškić (68′) i Slobodan Stanar (71′ i 75′) su prednost „tobdžija sa Sigeta“ povećali na nedostižnih 2 : 6. U samom finišu utakmice, prvo su domaći u 76′ postigli treći pogodak, da bi konačan rezultat postavio Vladimir Mirković u 80′.

Na ovom meču za pionire OFK „Jugović“ su nastupili: Vasilije Randelj (od 55′ Ilija Milak), Stevan Knežević, Slobodan Stanar, Momčilo Ćulum, Goran Božić, Milan Tesla, Mirko Đurić, Miloš Nikolić (od 65′ Vladimir Mirković), Vladimir Mirković (od 41′ Manfred Burger, od 56′ Bojan Radosavac), Stefan Miškić.

 

Prijateljske mlađih pionira (1995. godište):

JUGOVIĆ – NOVI SAD 4 : 3 (1 : 1)

U prvoj utakmici ovog leta, mlađi pioniri OFK „Jugović“ su u nedelju, 24. avgusta, u Kaću savladali starije petliće FK „Novi Sad“ (dečaci rođeni 1996. godine) rezultatom 4 : 3 (1 : 1). Mali „kanarinci“ su u vođstvo došli već u 7′, da bi pred sam odlazak na odmor, u 29′, izjednačio Stevan Andrić. U prvih deset minuta nastavka igre nije bilo golova, da bi golovima Predraga Mačkića u 42′ i Nikole Milića u 47′ „belo-plavi“ došli do prednosti od dva gola. Novosađani u 49′ smanjuju na 2 : 3, potom Predrag Mačkić u 52′ ponovo povećava vođstvo Kaćana, da bi gosti konačan rezultat postavili u 54′.

Trener OFK “Jugović” Goran Nakomčić je na ovoj utakmici izveo sledeći sastav: Milan Popović (od 31′ Ilija Milak), Stevan Andrić (od 31′ Marko Mirković), Nikola Begić, Branislav Gajin, Srđan Tolimir, Marko Subotin, Predrag Mačkić, Saša Stojanović (od 31′ Nikola Milić), Dejan Jeličić, Bojan Radosavac (od 31′ Stevan Knežević).

ŠAJKAŠ – JUGOVIĆ 2 : 2 (0 : 1)

Mlađi pioniri OFK „Jugović“ su u sredu, 27. avgusta, gostovali u Kovilju, i na pomoćnom terenu SC „Ada“ odigrali nerešeno sa vršnjacima iz FK „Šajkaš“. Obe ekipe su igrale prilično nepovezano, pa je veliki broj šansi više plod grešaka u odbrani, nego organizovanih napada. Mali Kaćani su do prednosti došli u 21′ golom Momčila Ćuluma iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, a u drugom poluvremenu učenici Saše Todorovića su pogocima u 37′ i 52′ minutu preokrenuli rezultat, da bi nakon jednog od brojnih prekida Đorđe Begić u poslednjem minutu postavio konačan rezultat za pravednih 2 : 2.

Sastav „belo-plavih“ na ovom meču je izgledao ovako: Milan Popović *od 36′ Ilija Milak), Stevan Knežević (od 36′ Stevan Andrić), Branislav Gajić, Momčilo Ćulum (od 36′ Nikola Begić), Srđan Tolimir, Marko Subotin, Manfred Burger, Predrag Mačkić (od 53′ Đorđe Begić), Dejan Jeličić (od 46′ Marko Mirković), Nikola Lakić (od 36′ Saša Stojanović), Bojan Radosavac (od 31′ Nikola Milić).

JUGOVIĆ – CRVENA ZVEZDA 4 : 1 (2 : 0)

U nedelju, 31. avgusta, mlađi pioniri OFK „Jugović“ su odigrali treću prijateljsku utakmicu i u do sada najboljoj igri savladali pionire „Crvene zvezde“ iz Novog Sada sa 4 : 1 (2 : 0). „Tobžije sa Sigeta“ su imale inicijativu čitavim tokom utakmice, ali su do prednosti došli tek u finišu prvog poluvremena. Prvo je kapiten Marko Subotin u 25′ sa distance savladao golmana Novosađana, da bi potom Nikola Milić u 27′ uvećao vođstvo. Već početkom drugog dela igre, za ubedljivih 3 : 0 pobrinuo se spretni Miloš Marsenić, a onda je usledilo zatišje do samog finiša, kada su prvo gosti u 58′ smanjili rezultat, da bi konačnih 4 : 1 postavio Dejan Jeličić vrlo lepim pogotkom u poslednjem, šezdesetom minutu. Sem pomenutih, igrom su se još posebno istakli komandant odbrane Srđan Tolimir i levi spoljni Nikola Begić, kao i pioniri Uglješa Zekonja i Strahinja Savić, koji su za ovu priliku pojačali svoje mlađe klupske drugove.

Mladi Kaćani su na ovom meču nastupili u sledećem sastavu: Ilija Milak (od 30′ Milan Popović), Marko Mirković (od 20′ Stevan Andrić), Nikola Begić, Uglješa Zekonja (od 51′ Saša Stojanović), Srđan Tolimir, Marko Subotin, Predrag Mačkić, Strahinja Savić, Đorđe Begić (od 26′ Nikola Milić), Radovan Perić (od 21′ Dejan Jeličić), Saša Stojanović (od 31′ Miloš Marsenić).

Autor: Živan Milutinov Žica
Datum: 01, 09, 2008.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *