Veliki broj aktivnosti u STŠ „Mileva Marić“ u Titelu

Danci posetili titelsku srednju školu

        Grupa od dvadesetak danskih humanitaraca, koji su u poseti Vojvodini, obišli su Srednju tehničku školu „Mileva Marić“ u Titelu. Ovaj put doneli su poklone u vidu opreme za  kabinet grejne i rashladne tehnike. Prva njihova donacija  upućena letos bila je usmerena na poboljšanje informacione tehnologije.

        U ovoj školi su počeli i sa uvođenjem grejanja u radionice, a  radove izvode polaznici Centra za prekvalifikaciju koji vodi gospodin Gotfrid Vagner.

        Direktor ove škole Jadranka Pešti sa ponosom priča da imaju jedan od najbolje opremljenih kuvarskih kabineta za kuvarstvo za ovakav tip škola u koji je uloženo preko milion dinara. Budući kuvari utorkom i sredom imaju praksu koju vodi nastavnik kuvarstva Goran Jankov. Učenici praksu obavljaju i po titelskim ugostiteljskim objektima.


         I ove godine titelski srednjoškolci bili su polaznici seminara koji organizuje Beogradski centar za ljudska prava sa novom temom Dečija i ljudska prava. Pojaviće se i na Kupu tolerancije u Zrenjaninu sa muškom i ženskom košarkaškom ekipom.

         Titelski srednjoškolci će obeležiti godinu Dositeja Obradovića. Svetski dan jezika, 26. septembra obeležili su čitanjem kratke priče ovog pisca. Učenici će posetiti manastir Hopovo i Veliku školu u Beogradu, a pripremaju se prigodni panoi.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 26, 09, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *