„Mračan“ početak Velikogospojinskih svečanosti

Programom ovogodišnjih Velikogospojinskih svečanosti, već tradicionalne titelske manifestacije, prvo veče bilo je rezervisamo za videoprezentaciju fotografija sa konkursa „Biramo najlepšu baštu-balkon“.

        Na pozornici na gradskom trgu koji je bio u potpunom mraku, a kažu da je takav danima, postavljen je video bim. U mraku se nazirala i publika.

        Voditelj ove večeri, Jelena Sovilj, predsednica Ekološkog društva „Gorocvet“ koje je bilo suorganizator takmičenja, posetioce je upoznala da je konkurs  raspisan u maju ove godine, a pravo da učestvuju imala su sva domaćinstva sa područja Titela koja su predala CD sa fotografijama svojih bašti u Narodnu biblioteku „Stojan Trumić“. Prijavilo se 6 domaćinstava i to Đorđe Crnić, Zoran Đokić, Đorđe Šarkić, Dušanka Kašlik, Snežana Pešti i Nela Karataševski. Prikazano je po osam fotografija najlepših bašti, odnosno najlepših dvorišta. Zatim su organizatori u mraku podelili listiće posetiocima koji su se opredeljivali za najlepšu baštu na osnovu fotografija svih šest bašti, ne znajući imena učesnika. Dok su prebrojavani glasovi prikazan je dokumentarni film o ubistvu velikog broja retkih ptica u našoj zemlji, a koje su se našle na trpezama talijanskih restorana.
        Nakon prebrojavanja glasova za najlepšu baštu je proglašena bašta broj tri, Đorđe Šarkić, dok je drugo mesto pripalo Neli Karataševski, odnosno bašti broj šest.
        Većini posetilaca ostalo je nejasno zašto je prvo veče Velikogospojinskih svečanosti održano u tako „mračnoj“ atmosferi, pa nisu imali priliku da vide pobednike, zašto je na konkursu u zvaničnoj konkurenciji učestvovao jedan od članova organizatora, odnosno, direktor Narodne biblioteke „Stojan Trumić“.
       
Inicijatorima  ove lepe akcije mladim članovima Ekološkog društva „Gorocvet“ puna podrška za pokretanje akcije, ali bi trebali da analiziraju zašto su imali izuzetno loš odziv Titeljana, iako veliki broj ima prelepa dvorišta.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 23, 08, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *