Obnavlja se „Stara Ločka voda“

Među 25 projekata koje je finansijski podržao Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj je i Projekat Ekološkog društva „Forland“ iz Loka.

        Za projekat „Stara Ločka voda“ odobreno je 50 000 dinara u cilju uređenja prilaza Staroj Ločkoj vodici sa čišćenjem  i prošišćavanjem rezervoara, pročišćavanjem kanala i uređenjem pojilišta.
        Prilikom odobravanja sredstava naglašeno je da se mora voditi računa da se radovi uklope unutar predloženog prirodnog dobra Titelski breg.
        Đorđe Vidić, predsednik Ekološkog društva „Forland“ kaže da će sredstva od 50 000 dinara pomoći da se počne sa uređenjem ovog predivnog platoa. Posebno naglašava da je Društvo imalo veliku i nesebičnu pomoć direktora JP „Prostor“ iz Titela, Vase Pajića.
       
Nažalost, prilikom obilaska ovog mesta, vidi se da su vandali dirali kamenu česmu i oštetili je. S druge strane, priroda je predivna, pa smo zatekli i jednu crno belu rodu, koja se za svaki slučaj udaljila na pristojnu udaljenost. Prizori oko Stare Ločke vodice bili su i sada su inspiracija mnogih umetnika i praznik za oči stanovnicima okolnih mesta i putnicima u prolazu.




Autor: Dušanka Buvač
Datum: 10, 05, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *