RK „Titel Džon Dir“ jesenji prvak Druge muške rukometne lige

Rukometaše „Titel Džon Dira“ ni brojne teškoće koje su ih pratile u pripremnom periodu i tokom prvenstva nisu omele da se okite titulom jesenjeg prvaka.

        Pre četiri sezone takođe su se okitili titulom jesenjeg prvaka, ali spletom okolnosti oni su ostali u istom rangu, a prvak je sada napustio i drugu ligu, što je dokaz da se u klubu radi na duge staze. Za 17 godina takmičenja ovaj stabilni drugoligaš sve svoje utakmice odigrao je kao gost, tako i u ovogodišnjem prvenstvu. – Ove godine nismo mogli dobiti staru halu u Kaću na korišćenje, pa smo se morali preseliti u „Hram“ Jugovićevu dvoranu  sa manjim brojem treninga u nepovoljnim terminima i daleko većim troškovima, ističe prvi strateg ekipe Milorad Savić.
        Ipak u 14 kola osvojili su 22 boda uz 2 poraza i 2 nerešene utakmice. – Najefikasnija smo ekipa u ligi, ali je sigurno da smo mogli i više. Međutim, pored problema koji su nas pratili, a imajući u vidu da je u pitanju mlada, neiskusna, ali talentovana ekipa, moramo se nadati da će na proleće biti bolje, ističe Savić. Sigurno je da je povreda omela  iskusnog Stevanovića da pruži više, a Vojnović je dokazao da je najkorisniji za ekipu. -Izgubili smo tri boda nepotrebno, ali pošto  u nastavku imamo samo dva teža gostovanja, da dočekujemo direktne konkurente, mislim da je ovo prava prilika da sad, napokon, idemo u viši rang, tvrdi iskusni 38-godišnji golman Mladen Topić. -To što sam ja najefikasniji u ekipi je zasluga dobre igre celog tima, i mi igrači smo rešeni da se  okitimo  titulom  prvaka, uveren je Ljubiša Đurić.
        Titulu jesenjeg prvaka osvojili su golmani Topić, Polić, Todorčević, krila Đurić, Balog, Šipka, bekovi  Miličić, Budiša, Ivković, Stevanović, Trkulja, Radović, Jošić, Vojnović i Damjanov.
        Janko Ćosović, predsednik kluba ističe da će se sve učiniti da ekipa obavi solidne pripreme za nastavak prvenstva, uz nadu, jer tu spremnost pokazuju i sponzori kluba, da će se uskoro, uz pomoć opštine, početi graditi hala u Titelu i da će rukometaši, napokon, dobiti krov nad glavom.
       
Rukometaši Titel Džon Dira sa pripremama počinju 15. januara, a drugi deo prvenstva počinje polovinom februara.

Priznanje veteranima

        Na tradicionalnoj podeli priznanja najuspešnijim za 2006. godinu koju je organizovao 28. decembra Međuopštinski rukometni savez Titel, Temerin, Žabalj i Bečej za najuspešniji muški i ženski  rukometni klub proglašen je Čelik iz Bačkog Jarka i Temerin iz Temerina.
       
Nekadašnjim dugogodišnjim rukometašima Titela Milovanu Kečanu i Dimitriju Pajiću uručena su priznanja za doprinos rukometnom sportu.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 16, 01, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *