Poziv za učešće u istraživanju zdravlja stanovništva

U periodu od 4. oktobra do 30. novembra 2013. godine, Ministarstvo zdravlja sprovodi istraživanje zdravlja stanovništva na teritoriji Srbije u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, u okviru projekta “Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou “ – DILS, koji se finansira iz kredita Svetske banke.

stanje zdravlja

 

Istraživanje će obuhvatiti oko 6500 domaćinstava, odnosno članove starije od 7 godina. Učešće u istraživanju je dobrovoljno, a razgovor sa članovima domaćinstva, kao i merenje visine, težine i krvnog pritiska, obaviće profesionalni timovi anketara, uz podršku medicinskih radnika.

Dobijeni podaci će biti korišćeni za analize koje će pokazati promene koje su se desile u odnosu na prethodno istraživanje sprovedeno 2006. godine i koje će omogućiti planiranje daljih aktivnosti i mera Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Tajnost i poverljivost dobijenih informacija su zagarantovane jer će se svi podaci dobijeni iz razgovora sa učesnicima u anketi posmatrati samo grupno i koristiće se isključivo za analize.

Više informacija možete pogledati na internet stranici stanjezdravlja2013.rs

Autor: Redakcija
Datum: 10, 10, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *