Pola veka fabrike Termovent SC

TEMERIN: Fabrika Termovent SC u Temerinu proslavila je veliki jubilej – pola veka uspešnog rada. Više od hiljadu radnika i gostiju uživalo je u programu koji je tom prilikom organizovan na otvorenom i u fabričkoj hali, koja je za ovu priliku bila svečano ukrašena.

 

termovent sc temerin

 

Fabrika Termovent SC u Temerinu je još krajem dvadesetog veka po svim elementima odgovarala zahtevima trećeg milenijuma i evropskim standardima.
Kompleks fabrike ‘Termovent SC’ nalazi se u industrijskoj zoni Temerina, na šest i po hektara. Ova lokacija je veoma povoljna za dalji razvoj jer ima svu infrastrukturu: električnu energiju, vodu, gas prilazne puteve i industrijski kolosek.
Pod krovom nove fabrike, praktičnog arhitektonskog rešenja, nalazi se proizvodna hala sa skladištima sirovina i gotovih proizvoda ukupne površine od 10.000 kvadratnih metara . Poslovni prostor sa kancelarijama, restoranom i kabinetima nalazi sa na oko 2.000 kvadrata.
Delatnost fabrike ‘Termovent SC’ fokurisana je decenijama na proizvodnju specijalnih industrijskih armature za primenu u procesnoj industriji (naftna, hemijska i petrohemijska) i termoenergetici (termoeletrane i toplane) i vodosnabdevanju. Ventili su predviđeni za temperature primene od minus 196 do plus 600 celzijusovih stepeni i nazivnih pritisaka od 6 do 630 bara.
-Pre deset godina kada sam preuzeo fabriku od oca Slobodana Crnogorca – kupljena je Livnica čelika 'Bačka Topola', koja obezbeđuje sirovinsku bazu, bez koje nema stabilne i sigurne proizvodnje, posebno za probirljivo svetsko tržište od Evrope, Rusije do Latinske Amerike, gde plasiramo blizu 70 odsto naše proizvodnje. Dve stotine radnika u livnici i 150 uposlenih u fabrici u Temerinu predstavljaju tim od 350 igrača, od toga je 40 ljudi u stručnom menadžmentu. Svi zajedno smo svakog dana na terenu koji ne prašta slabosti, nepripremljenost ekipe, lošu tehnilu ili slabu kondiciju, ističe Aleksandar Crnogorac, generalni direktor fabrike Termovent SC u Temerinu.
Uspešnu realizaciju izvoznih poslova Termovent SC garantuje primena standarda evropskih i svetskih asocijacija: EN (DIN), API, BS, GOST, što je najbolji pokazatelj kvalitetnog nivoa proizvoda.

Autor: Mile Milojević
Datum: 08, 10, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *