Lovačka kuća od 300.000 evra u Kaćkoj šumi

NOVI SAD: Javno preduzeće „Vojvodinašume“ otvorilo je danas novi lovački objekat u Kaćkoj šumi kod Novog Sada, čija je izgradnja koštala 300.000 evra.

 

Nova lovačka kuća „Četiri jelena“ opremljena je dodatnim sadržajima koji su neophodni da bi se kvalitet usluge mogao meriti i sa sličnim objektima razvijenih lovno-turističkih destinacija u Evropskoj uniji.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor kazao je da je ovaj objekat značajan jer upotpunjava turističke kapacitete Vojvodine, a istovremeno otvara i mogućnost za visok nivo usluge u okviru lovačkog turizma.

„Vojvodinašume je firma u državnoj svojini, ali ovim primerom ona pokazuje da oblik svojine nije merilo efikasnosti i da nešto što je državno može itekako da bude napredno, moderno i profitabilno“, dodao je Pastor.

Direktorka „Vojvodinašuma“ Marta Takač rekla je na otvaranju lovačke kuće da je ovo 17. objekat u vlasništvu ovog preduzeća namenjen lovcima, ali prvi koji je izgrađen iz temelja za potrebe te državne firme.

U sklopu lovačke kuće posluje i prva izvozna hladnjača za meso divljači u Srbiji preko koje se distribura meso iz 17 lovišta u Vojvodini, ali kako je Takačeva rekla, njeni kapaciteti nisu dovoljno iskorišćeni.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 04, 10, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *