Uređenje Brvnare i Doma kulture

BAČKI JARAK, SIRIG: U septembru je počela je realizacija programa uređenja naselja Bački Jarak i Sirig. Aktivnosti se sprovode po osnovu konkursa za afirmaciju seoskih sredina kao turističkog potencijala – „Selo sa razglednice“, a finasijska sredstva obezbeđena su od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova AP Vojvodine i Opštine Temerin.

 

 

Mesnoj zajednici Bački Jarak, za projekat Etno-park „Brvnara“, Sekretarijat je dodelio sredstva u ukupnom iznosu od 150.000 dinara, a Opština Temerin je opredelila sredstva u iznosu od 100.000 dinara. Projektom je predviđeno postavljanje dečijeg igrališta na platou ispred Etno- parka i nastavak realizacije programa Škole tkanja u „Brvnari“ koju realizuju Aktiv žena i KUD „Dr Mladen Stojanović“ u saradnji sa Muzejom Vojvodine.
Mesnoj zajednici Sirig, za projekat „Prošlost za budućnost“, Sekretarijat je dodelio sredstva u ukupnom iznosu od 150.000 dinara, a Opština Temerin je opredelila sredstva u iznosu od 50.000 dinara. Projektom je predviđena rekonstrukcija uličnog dela fasade Doma kulture u Sirigu.
Inicijative za podnošenje predloga projekata i odluke o potrebnim ulaganjima donete su od strane saveta mesnih zajednica, a izrada predloga projekta i pribavljanje potrebne dokumentacije realizovani su od strane Agencije za razvoj opštine Temerin.

Autor: Mile Milojević
Datum: 01, 10, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *