Omladina i podmladak Crvenog krsta Titel obeležili Svetski dan prve pomoći

TITEL: U petak, 13. septembra 2013. godine, u Osnovnoj školi „Svetozar Miletić“ Titel, povodom Svetskog dana prve pomoći, 14. septembra, omladina i podmladak Crvenog krsta Titel, demonstrirali su stečena znanja i veštine iz oblasti prve pomoći.

 

crveni krst titel

 

Demonstracija stečenih znanja i veština započeta je radom šminkera, Aleksandre Prokin i markiranata Crvenog krsta Titel, u realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja.

Prisutni đaci i članovi ekipe su sa posebnim interesovanjem posmatrali i slušali šminkerku, postavljajući joj mnogobrojna pitanja.

Članovi ekipe prve pomoći su sami osmislili i iscenirali saobraćajnu nesreću – sudar biciklova, uz sugestije i smernice predavača prve pomoći Crvenog krsta Titel, Mirjane Blažević. 

Takođe, demonstrirana je i kardio-pulmonalna reanimacija na fantom lutki, u kojoj su i prisutni gledaoci aktivno učestvovali.

O uspešnosti i zanimljivosti demonstracija prve pomoći, govori i činjenica da su gotovo svi prisutni učenici izrazili veliku želju da nauče kako se pruža prva pomoć i da se uključe u organizaciju Crvenog krsta.

crveni krst osnovna skola titel

Izvor: opstinatitel.rs

Autor: Redakcija
Datum: 19, 09, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *