Sajam stvaralaštva seoskih žena u Kikindi

KIKINDA: Povodom obeležavanja Međunarodnog dana seoskih žena, Zavod za ravnopravnost polova, Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova AP Vojvodine i Opština Kikinda organizuju peti „Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini“ u subotu, 21. septembra 2013. u Kikindi na platou ispred Gradske kuće sa početkom u 10 časova.

Nakon Novog Sada, Sombora, Inđije i Subotice, Kikinda je peto mesto u kome se održava ova manifestacija sa ciljem da se predstave izuzetne veštine i bogato stvaralaštvo seoskih žena u Vojvodini, kao i spremnost i optimizam žena da revitalizuju selo, a Vojvodinu predstave kao mogući ekonomski, privredni i turistički potencijal.
Na izložbi će učestvovati 170 ženskih seoskih udruženja iz 37 opština i gradova Vojvodine koje će izložiti autentične rukotvorine i proizvode starih zanata koji čuvaju tradiciju i bogato kulturno nasleđe vojvođanskog višenacionalnog ambijenta.
Ove godine manifestaciju će posetiti i ženska udruženja iz Rumunije, kao i 50 žena preduzetnica i nezaposlenih seoskih žena iz Bač-Kiškun regije iz Mađarske.
U okviru Sajma, glasovima posetilaca i učesnika i učesnica manifestacije, biraće se suvenir manifestacije pod nazivom „Mojih ruku delo“ koji ima za cilj da dodatno motiviše žene iz seoskih sredina da razmišljaju koji njihovi proizvodi mogu postati poželjni kao suveniri karakteristični za Vojvodinu.
Manifestacija počinje u 10 sati i traje do 17 časova. Sajam je prodajnog karaktera.

Autor: Redakcija
Datum: 18, 09, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *