Ekonomski fakultet pomaže žabaljskoj opštini

ŽABALJ: Lokalna samouprava se ozbiljno priprema za vreme koje dolazi, a sve u cilju da se što spremnije dočeka vreme pristupanja Evropskoj Uniji, što praktično znači i što realnije približavanje fondovima i projektima koji će realno biti na dohvat ruke samo onima koji za to budu potpuno spremni i obučeni.

vesna gojkovic stajsic stanoje zabalj

 

U tom cilju su u opštini Žabalj boravili eksperti za ovu oblast, Stajšić Stanoje i Vesna Gojković, sa Ekonomskog fakulteta, čija je uža specijalnost mikro edukacija po lokalnim samoupravama širom Vojvodine. Slušaoci ove korisne edukacije su bili članovi opštinskog veća, funkcioneri opštine Žabalj i predstavnici opštinskog Fonda za razvoj poljoprivrede.
Veoma je bitno na kojem stepenu obučenosti će biti kadrovi koji će aplicirati na raznim konkursima EU za period od 2014-2020. godine, i šta sve treba učiniti za predpristupne fondove u EU.
Koristiće se bogato iskustvo i rešenja drugih sredina, a edukatori ovog skupa su istakli da oni ne rade te projekte, nego da nastupaju partnerski, što znači zajednički angažman sa određenom lokalnom samoupravom. Koriste se stečena iskustva u kontaktima iz Hrvatske, Bosne i Crne Gore.

Izvor: zabalj.rs

Autor: Zdravko Siriški
Datum: 01, 10, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *