Biciklistička trka „Kroz vojvodinu“ završena u Žablju

ŽABALJ: Tradicionalna međunarodna biciklistička trka „Kroz Vojvodinu“, 35. po redu, završena je ciljem u Žablju. Bio je to praznik biciklizma, a ulepšalo ga je preko 80 biciklista iz Srbije, Hrvatske, Češke, Slovačke, Mađarske i Bugarske. Vozilo se u obe konkurencije – seniorskoj i juniorskoj.

 

Kroz Vojvodinu Zabalj

 

Druga etapa je startovala iz Apatina, a stazu dugu 139 km. biciklisti su prešli mnogo brže nego što se očekivalo, jer su sve vreme imali „vetar u leđa“, a i vozilo se veoma oštro i taktički savršeno. Na platou ispred opštine Žabalj, u predivnom dekoru, koji su još ukrasile plesačice plesne škole „M style dance“ iz Žablja, i karatisti karate kluba „Mladost“ iz Gospođinaca.

 

 

Mladost Gosapodjinci karate klub

M Style Dance Zabalj

Najbolje plasiranim biciklistima u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji pehare je svečano uručio predsednik opštine Žabalj, Čedomir Božić. Kod seniora je najbrži bio Esad Hasanović (Radnički Kragujevac) sa vremenom 3 sata, 15 minuta, 52 sekunde, drugi je kroz cilj prošao Marko Stanković (Metalac Kraljevo), a treći Stefan Stefanpović (Borac Čačak). Kod juniora je pobedio Denis Baska iz Slovačke reprezentacije, vremenom od 3 sata, 15 minuta i 52 sekunde.


Drugi je kroz cilj prošao Milan Holmek (Slovačka), a treći Tomas Harag, takođe iz Slovačke.

Izvor: zabalj.rs

Autor: Zdravko Siriški
Datum: 16, 09, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *