Četiri banera sa motivima Šajkaškog bataljona u mestima opštine Žabalj

Pored promocije knjige i stripa, pozorišne predstave na red je došla nova aktivnost. U čast proslave jubileja 250 godina od osnivanja Šajkaškog bataljona postavljena su četiri banera sa vojnim i pastoralnim motivima u mestima opštine Žabalj.

Tokom prošle nedelje postavljeni su baneri u Čurugu (na zgradi osnovne škole), Gospođincima (na zgradi bivšeg porodilišta) i Žablju (na zgradi opštine), dok se ovih dana očekuje postavljanje u Đurđevu (na zgradi Mesne zajednice). Baneri su izrađeni po slikama zrenjaninskog umetnika Milutina Mićića. Njegove radove u originalu možete pogledati u izložbenom prostoru Opštinske biblioteke „Veljko Petrović“ u Žablju.

„Na ovaj način želimo da skrenemo pažnju, raširimo priču o kulturno-istorijskom nasleđu i probudimo interesovanje kod građanki i građana za zavičajnu istoriju opštine Žabalj i Šajkaške. U toku oktobra naše građane očekuje i pokretna izložba u realizaciji Muzeja Vojvodine koja će obići sva četiri naselja opštine.“ izjavio je Stevan Slavnić, član opštinskog veća u resoru kulture.

Sve aktivnosti u vezi sa ovim jubilejom rade se uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje i Opštine Žabalj.

sajkaski bataljon curug

Čurug

sajkaski bataljon Gospodjinci

Gospođinci

Sajkaski bataljon Zabalj

Žabalj

Autor: Redakcija
Datum: 29, 08, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *