Veća briga o sekundarnim sirovinama

TEMERIN: Javno komunalno preduzeće uložilo je u poslednjih nekoliko godina značajna sredstva za nabavku većih kontejnera koji su našli mesto na rubovima naselja, u školskim i dvorištima poslovno stambenih zgrada, na pijačnim trgovima i centrima mesnih zajednica. To je značajno smanjilo broj divljih deponija na području opštine Temerin.

 

Temerin pet ambalaza

 

Prema rečima direktora JKP Temerin Miroslava Kljajića, redovnim platišama komunalnih usluga podeljeno je 6.000 kanti za smeće, a u planu je nabavka još 3.000.
Temerinski komunalci viće više od dve godine imaju uspešnu saradnju sa SZR 'Komunalac', koja je u Temerinu, Bačkom Jarku i Sirigu na raskrsnicama ulica postavila blizu sto kontejnera za pet ambalažu. Efekti su iznad očekivanja, plastične flaše i limenke – gotovo da se ne mogu videti u kanalima i ulicama, plastika se presuje i melje i upućuje za dalju proizvodnju.
-Uspešno sarađujemo i sa dve najveće firme, AD FKL i DOO Termovent SC gde se sakuplja kartonska ambalaža i najlon. Uspešno smo ispratili 9. Bin festival, naši kontejneri za pet ambalažu i limenke nalaze sa na kompleksu bazena u Temerinu, kampu kod Spensa i na Tvrđavi za vreme Egzita – ističe Drago Milovac, direktor SZR 'Komunallac'.

Autor: Mile Milojević
Datum: 02, 07, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *