Seča lipa u Čurugu podelila građane

ČURUG: Žitelji Čuruga uznemirili su se zbog projekta kojim je predviđeno da se park ispred pravoslavne crkve pretvori u plato.

Curug posecene lipe

 

Dvadesetak stabala lipe u parku ispred pravoslavne crkve u Čurugu starih tridesetak i više godina posečeno je što je podelilo ovdašnje javno mnjenje.

Šezdesetosmogodišnja Vera Janjin još uvek ne veruje da starih lipa više nema.

„Užasno, užasno. To je davalo jednu lepotu, ukras. I sada u jednom momentu se stvorio krš i lom. Ne mogu da kažem da li je to pravilno ili ne. To znaju oni koji su to naredili. Ovako, kako se vidi, užasno je“ kaže Vera Janjin, žiteljka Čuruga.

Njena sugrađanka Milena Mićić smatra da su stare lipe postale opasne za prolaznike.

„Po meni bi trebalo da se sklone pa da se zasade neke nove. Ima slučajeva kada su bile oluje i čupale drveće“ ističe Milena Mićić.

Ni Žarku Janjinu nije žao lipa jer, kako kaže, od njihovih krošnji nije do izražaja dolazila lepota hrama. I ne samo to, grane su, po njegovim rečima, bile stanište stotinama vrana.

„Tu je crkva, venčanja, a i stariji svet dolazi. Kad izađe mlada u beloj venčanici nije lepo izgledalo kada se vrana uneredi po njoj“, ističe Žarko Janjin iz Čuruga.

Ne kaže se zalud: Koliko ljudi, toliko ćudi. Tako će i ovaj plato ispred crkve prelomiti koplja u Čurugu. Jedni su za, drugi su protiv. Predsednik opštine Žabalj je za RTV rekao da razume ljutnju pojedinih sugrađana, ali i da veruje da će sve utihnuti kada u julu radovi budu završeni i kada vide lepo uređeno šetalište sa klupama i mladim drvećem.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 23, 05, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *