Održan 6. Festival monodrame, aforizama i monologa – MAM

ŠAJKAŠ: U Šajkašu je proteklog vikenda (subota 18. maj) održan 6. festival monodrame, aforizama i monologa – MAM u organizaciji Građanskog fonda „Etnos“. Ovaj festival, čiji je idejni tvorac Gojko Todorović, započeo je u Titelu gde je održan dva puta, da bi se potom preneo u Šajkaš, gde se održava do danas.

Gojk Todorovic MAM Sajkas

 

Festival je otvorio Barnjo Erne, pesnik i učesnik u programu. Na bini u prostorijama GF „Etnos“ učestvovali su: Maja Pandurov, pesnikinja iz Zrenjanina, književnik i glumac Dušan Felbab, prvi profesionalni penzionisani glumac kikindskog pozorišta, koji je na sebi svojstven način ispričao nekoliko životnih priča iz monodrame koju je ranije objavio i Zlatomir Sremac – Baca koji je govorio viceve o Lali. Svoju tačku u programu imao je i Miodrag Munćan – Draganče iz Iđoša koji svojim bačvarskim alatom „muzicira“ na bačvi. Selektor izvedenih dela u programu bio je dr Mladen Dražetin iz Novog Sada.

 

Maja Pandurov MAM Sajkas

MAM Sajkas 2013


Pre otvaranja Festivala MAM, ekipa Radio-televizija Vojvodine snimila je emisiju „Dodati život godinama“. Emisija je snimana na nekoliko mesta u Šajkašu kao i ispred prostorija GF „Etnos“ gde su na štandovima svoje radove izložile žene članice aktiva iz Šajkaša i Stapara.

 

Aktiv zena Sajkas MAM


Takođe je održana i slikarska kolonija na kojoj su učestvovali: Radovan Moljski iz Sremskih Karlovaca, Branko Oreščanin iz Inđije, Mića Krunić iz Mošorina i Rajko Stojnić iz Nadalja.
Hranu za učesnike i goste pripremili su domaćini Gojko Todorović i Ružica Babec, članice Aktiva žena iz Šajkaša i pobednici prošlogodišnje temerinske „Pasuljijade“. 

Autor: N. D. Turajlić
Datum: 23, 05, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *