Pola veka fabrike Termovent SC u Temerinu

TEMERIN: Ove godine navršava se pola veka od formiranja DOO Termovent SC u Temerinu. Iz male metalostrugarske i mašinbravarske radionice „Tehnika“ na tržištu su se u oktobru 1963. godine pojavili prvi ventili za paru, sigurnosni ventili, manometarske slavine, supstitucija uvoza, embrion današnjeg proizvodnog programa „Termovenst SC“.

 

Nakon 18 godina rada, „Tehnika“ sa pet zaposlenih – 1981. godine, na inicijativu Slobodana Crnogorca prerasta u Metaloprerađivačku ugovornu radnu organizaciju udruženog rada rada „Termovent SC“ sa 18 radnika.
Kompleks današnje fabrike „Termovent SC“, izgrađen je 1996. godine I nalazi se u industrijskoj zoni Temerina, na šest i po hektara. Ova lokacija je veoma povoljna za dalji razvoj jer ima svu infrastrukturu: električnu energiju, vodu, gas prilazne puteve i industrijski kolosek.
Pod krovom nove fabrike, praktičnog arhitektonskog rešenja, nalazi se proizvodna hala sa skladištima sirovina i gotovih proizvoda ukupne površine od 7.000 kvadratnih metara . Poslovni prostor sa kancelarijama, restoranom i kabinetima nalazi sa na oko 2.000 kvadrata. Iza fabrike je posebna zgrada sa 1350 kvadratnih metara korisnog prostora sa pomoćnim halama i benzuinskom pompom.
Osnovna delatnost fabrike „Termovent SC“, nepunih pet decenija je proizvodnja specijalne industrijske armature za primenu u procesnoj industriji i termoenergetici za visoke pritiske i temperature., armature za ekspoloataciju i preradu nafte i armature za vodosnabdevanje.
Pouzdan i stalan kvalitet garantuje proizvodnja po svetskim standardima: EN, DIN, API, GOST, JUS EN kao i sertifikati ISO 9001.
Sedamdeset odsto proizvodnje DOO Termovent SC izvozi na tržište Evropske unije, Azije i Afrike.
U fabrici u Temerinu zaposleno je 150 radnika, a u Livnici u Bačkoj Topoli, čiji je većinski vlasnik od 2002. godine Termovent SC blizu 200 radnika.

Autor: Mile Milojević
Datum: 23, 05, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *