Šajkašani masovno obeležili Prvomajske praznike

ŠAJKAŠ: Šajkašani su i ove godine masovnim izlaskom u prirodu obeležili Prvi maj. Lepo vreme uslovilo je da izletnici budu bezbrižniji i opušteniji. Najviše Šajkašana je bilo na Fruškoj gori zatim na Mutnjači i kod Titelskog brega, dok su izletišta uz Tisu i Dunav, zbog visokog vodostaja, bila znatno slabije posećena nego lani.

 

1 maj 2013 aktiv zena sajkas

 

Aktiv žena, koji deluje pri Kulturno-umetničkom društvu „Šajkaš“, redovno od svog osnivanja organizuje druženje u prirodi. Ovog puta pored šajkaške ciglane okupilo se tridesetak članica Aktiva i njihovih simpatizera da u opuštajućoj atmosferi , uz riblje specijalitete, hladno piće i simpatičan ambijent provedu ceo dan.

1 maj 2013 aktiv zena sajkas

 

Šajkaš, nažalost, u svom ataru nema uređenog izletišta pa je i ovo za mnoge bio lep doživljaj. Uz dobru hladovinu, na raspolaganju su imali jezero na kome su mogli da pecaju ribu, terene za šetnju a najzanimljivije je bilo posmatranje velikog broja lasti bregunica koje su svile svoja gnezda na odsecima napuštenih kopova. Zanimljiva je i sama ciglana, koja trenutno ne radi, ali je prilično očuvana što se tiče objekata i mašina i mogla bi se, uz popratne sadržaje, pretvoriti u industrijski park-muzej.

 

1 maj 2013 aktiv zena sajkas   1 maj 2013 aktiv zena sajkas

1 maj 2013 aktiv zena sajkas   1 maj 2013 aktiv zena sajkas


Muškarci su bili zaduženi za pripremanje hrane. Glavni kuvar je bio Miroslav – Bratko Krkljuš pod čijom je dirigentskom varjačom ubrzo zamirisala riba iz kotlića i sa talandare. Tortom je okupljeno društvo častio Vladan Milinkov, a razlog je bio veoma opravdan – ovih dana rodila mu se unuka. Prava poslastica!
I na kraju svi su bili zadovoljni, uz zajedničku konstataciju da je ovo najlepši Prvi maj u organizaciji Aktiva žena “Šajkaš”.

Autor: Nikola D. Turajlić
Datum: 03, 05, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *