Udruženja žabaljske opštine dobila sredstva posle konkursa

ŽABALJ: U žabaljskoj opštini je prekinuta praksa da se svakom ko se javi za dodelu sredstava za funkcionisanje raznih udruženja, sredstva odobre bez posebnog razmatranja plana potreba istih. Ove godine Udrženja različitih profila dostavljala su svoje zahteve sa obrazloženjima i planom utroška sredstava.

 

Zabalj udruzenja gradjana

 

Na zajedničkom sastanku sa predsednicima svih udrženja (njih 26), predsednik opštine, Čedomir Božić je prilikom uručenja rešenja o dodeljenim sredstvima napomenuo da mnoga udruženja ove godine ne mogu da računaju na sredstva iz budžeta opštine jer ne ispunjavaju osnovne kriterijume. Za pohvalu su kulturno umetnička društva, koja okupljaju i po stotinu članova, tako da ta udruženja sigurno moraju imati prednost u odnosu na one koji sa destak članova očekuju pomoć lokalne samouprave.

Činjenica je da dodeljena sredstva neće biti dovoljna za potpuno funkcionisanje Udruženja, ali i sami aktivisti moraju savladati osnove sistema menadžerstva kako bi dopunili svoj budžet. Činjenica je i to, da je Žabalj jedna od retkih opština koja na ovako transparentan način izlazi u susret svojim Udruženjima građana.

Izvor: zabalj.rs

Autor: Zdravko Siriški
Datum: 29, 04, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *