Počeli Đurđevdanski dani

TEMERIN: Manifestacija Đurđevdanski dani u Temerinu počela je 28. aprila godišnjim koncertom KUD Vuk Karadžić u sali bioskopa. Predstavljen je rad svih sekcija, a u gostima je bilo više društava sa kojima Starođurđevčani imaju saradnju.

KUD Vuk Karadzic

 

Sto mališana, učenika prvog i drugog razreda učestvovali su danas u radu dečije učionice ispred zgrade MZ Staro Đurevo, a na ovom poslu sutra će ih zameniti učenici trećeg i četvrtog razreda OŠ Petar Kočić.
Organizacioni odbor za obeležavanje Đurđevdanskih dana pripremio je bogat program manifestacija povodom Đurđevdana.
U ponedeljak, 6. maja od 9 do 11.30 održaće se Sveta ligurgija u hramu Sveti Georgije, nakon toga KUD Vuk Karadžić izvešće prigodan program ispred hrama, a svečana sednica Saveta MZ Staro Đurđevo počinje u 12.30.
Đurđevdansko popodne obeležiće izložba futografija „Staro Đurđevo nekad i sad“, etno motiva i radova Udruženja žena „Majčino krilo“, sajam vina temerinskih vinara i turnir pionira u malom fudbalu. Večernje bogosluženje počinje u 18 časova. Sledi nakon toga program KUD Vuk Karadžić, Karate kluba „Unsu“, Plesne grupe „Maestro“ i muzičke grupe „Temerinski biseri“ na stadionu FK Sloge.
U slučaju kiše, program će se održati u velikoj sali MZ Staro Đurđevo.

Foto: www.kictemerin.info

Autor: Mile Milojević
Datum: 29, 04, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *