Održano Raspevano proleće Srbije u Titelu

TITEL: U subotu, 27. aprila 2013, u Titelu je održano okružno – međuokružno takmičenje „Raspevano proleće Srbije“. Takmičilo se 19 solista uz pratnju hora Osnovne škole „Svetozar Miletić“ iz Titela i pratnju orkestra Muzičkog centra Pančevo pod rukovodstvom dirigenta Ivana Kovačevića, profesora muzičke kulture.

 

raspevano prolece titel

 

Takmičare je ocenjivao žiri u satavu: prof. Miroslava Petrov (predsednik žirija), republički prosvetni savetnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prof. Boris Matijević – umetnički direktor festivala, prof. Milica Pavlović, profesor muzičke kulture u Osnovnoj školi „Đorđe Natošević“ Novi Sad. Žiri je imao težak zadatak da donese odluku o pobednicima, jer je konkurencija bila velika, a pevanje solista na zavidnom nivou.

Rezultati takmičenja:

I mesto
Ćuruvija Jovana sa pesmom “Mali pesnici”, tekst i muzika Ivan Kovačević,
Subotić Milana sa pesmom “Kad u vrtić podjem”, tekst: Olivera Cvetić, muzika Lav Cvijić,
Dejanović Radovan sa pesmom “Prgav momak”, tekst Vlada Stojiljković, muzika Branislav Borjanov.

II mesto
Pavlović Ilijana sa pesmom “Rumljanka”, tekst i muzika Sunčica Jaković
Buljin Teodora sa pesmom “Oj doktore”, tekst Boris Matijević, muzika Tanja Barabaš
Savić Milica sa pesmom “Ptice lastavice”, tekst Raša Radović, muzika Darinka Jelić

III mesto:
Pešti Monika sa pesmom “Maša”, tekst Nada Malek, muzika Jakov Hristov Hazarski
Milenković Biljana sa pesmom “Oj Srbijo”, tekst i muzika Ivana Obradović
Dostanić Mila sa pesmom “Zdrava hrana”, tekst Aleksandra Vukašinović, muzikaTanja Arsić iI učenici 5/2 OŠ ”Isidora Sekulić”
Učenici koji su osvojili prvo mesto plasirali su se na Republičko takmičenje “Raspevano proleće Srbije”.

Titel se od ove godine uključio u porodicu gradova gde će se 8. juna 2013. održati i republičko takmičenje. Republičko takmičenje će biti održano na otvorenoj bini na Paradnom trgu.

Glavni organizatori festivala je Muzički Centar Pančevo, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, OŠ „Svetozar Miletić“ Titel i Opština Titel.
Višestruki značaj festivala je što se muzički život dece obogaćuje novim, za decu primerenim muzičkim sadržajem i afirmišu se lokalni muzički potencijali. Organizatori zahvaljuju svim posetiocima i ljubiteljima dečje muzike koji su podržali i pomogli ovaj lep muziči događaj svojim nesebičnim I dragocenim doprinosom ulepšavanju dečjeg sveta.

Autor: Redakcija
Datum: 28, 04, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *