Šestaci Teodora i Radovan doveli „Raspevano proleće“ u Titel

TITEL: Osvajanjem prvih mesta za najbolju interpretaciju na prošlogodišnjem državnom takmičenju u solo pevanju Radovan Dejanović i Teodora Đaković, učenici šestog razreda osnovne škole „Svetozar Miletić“ iz Titela, svojoj školi doneli su status ovogodišnjeg domaćina „Raspevanog proleća Srbije“, prestižnog dečijeg festivala sa tradicijom dužom od tri decenije. Festival će biti održan 8. juna, a dvoje učenika kažu da im je drago što su doprineli da se nešto lepo desi u njihovom mestu.

 

teodora djakovic radovan dejanovic

 

Teodora je pobedila kompozicijom „Moja pesma“ Olivere Cvetić, a Radovan pesmom „Drugarstvo“ Svetozara Saše Kovačevića, priča njihov predmetni nastavnik Ivan Kovačević.

„Tako je odlučeno da se ove godine republičko takmičenje održi u Titelu, što nam je posebna čast i zadovoljstvo. Mi se sada spremamo za takmičenja školskog, okružnog, međuorkužnog i republičkog ranga“, ističe profesor Kovačević.

Kovačević dodaje da festival „Raspevano proleće Srbije“ postoji više od 30 godina i da se svake godine za to takmičenje štampa zbirka potpuno novih, nepoznatih pesama, kako je rekao, visoke umetničke vrednosti.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 31, 03, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *