Hočevar čestitao Uskrs

BEOGRAD: Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar čestitao je danas Uskrs uz poruku da sve što je dobro i istinito mora da prođe kroz velika iskušenja i da vera nije neka spoljašnja zapovest i čoveku nametnuta ideologija, nego jedini način životnog disanja.

 

 

 

„Mi svi iz ličnog života primećujemo kako sve što je dobro i istinito mora da prođe kroz velika iskušenja. Ali ono što je dobro pobeđuje samo zato sto je dobro, istina pobeđuje upravo zbog toga što je istina. Ne dakle, spoljašnjom prinudom ili oružjem, nego unutrašnjom snagom same istinske vrednosti“, rekao je Hočevar u Uskrsnoj poslanici.

Prema njegovim rečima, što je veće zajedništvo nosilaca dobra i istine, istovremeno su i bogatiji istorijski plodovi dobra i istine.

Hočevar je poručio i da vera nije neka spoljašnja zapovest i čoveku nametnuta ideologija, nego jedini način životnog disanja koji stvarno omogućava, kako je kazao, uzdisanje Duha Uskrslog Gospoda u naše biće.

„Moja najveća želja i moja najsrdačnija čestitka je – Nikada ne gubite Raspetog i Uskrslog Gospoda iz svojih očiju! Uskrsli Gospod neka sija u njima! Tim svetlom birajmo puteve budućnosti“, rekao je Hočevar.

 

 

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 28, 03, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *