Gospođinački đački Parlament kod predsednika opštine

GOSPOĐINCI, ŽABALJ: Đački Parlament OŠ „Žarko Zrenjanin“ iz Gospođinaca zatražio je prijem kod predsednika opštine Žabalj. Predavači na nedavom seminaru u Gospođincima, dobronamerno su skrenuli pažnju prosvetarima ove škole da hitno nešto moraju menjati na ambijentalnom izgledu ove ustanove, jer prvi utisak enterijera više podseća na starački dom nego na školu. Sve je to doprlo do đaka, koji su preko svog đačkog Parlamenta preduzeli prve korake da detaljno izmene ambijent u kojem stiču znanje.

djacki Parlament Gospodjinci predsednik opstine Zabalj

 

Konsultovali su se sa svojim nastavnicima i stavili na papir šta sve treba preduzeti da se nešto promeni. Dogovorili su se da pored svog ličnog angažovanja i učinkom dobronamernih ljudi iz sela , to neće biti dovoljno, i da je potrebna pomoć iz opštine. Zakazali su razgovor kod predsednika opštine, koji ih je primio, saslušao probleme i obećao da će najpre već sutra obići školu i založiti se da se finansijski pomogne ova akcija.


djacki Parlament GospodjinciNa ovom sastanku pored desetak članova đačkog Parlamenta, bilo je prisutno i pet nastavnika gospođinačke škole. Iznevši svoje ideje za poboljšanje uslova, gosti su izrazili nadu da će lokalna samouprava pomoći ovu akciju. Predsednik opštine Čedomir Božić je obećao đačkom Parlamentu svu pomoć u nastojanju da se unutrašnji izgled gospođinačke škole značajnije izmeni.U prvom redu, potrebno je uložiti napor da se okreče prostorije, a naročito hol škole, da se unesu detalji koji će praktično izmeniti sliku i utisak o ovoj obrazovnoj ustanovi. Ovo će biti još jedan vid učešća lokalne samouprave da pomogne svuda tamo gde je potrebno, kako bi se poboljšali uslovi življenja. Prioritet je pomagati mladu populaciju, što će se i dalje ogledati u stimulisanju i nagrađivanju uspešnih đaka koz različite vidove pomaganja.

Izvor: zabalj.rs

Autor: Zdrаvko Siriški
Datum: 27, 03, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *