Održana prezentacija projekta Navodnjavanje Titelskog brega

TITEL: U petak, 15. marta 2013. godine, sa početkom u 11.00 časova, u Svečanoj sali Opštinske uprave Titel, održana je prezentacija projekta „Navodnjavanje Titelskog brega“.

 

Opstina Titel Projekat navodnjavanje titelskog brega

 

Projektanti d.o.o. „Aquaduct“ iz Beograda, Željko Mardešić i Dragan Radovanović, prezentovali su projekat „Navodnjavanje Titelskog brega“.

Prezentaciji su prisustvovali: direktor Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede Sabo Jožef, predstavnici lokalne samouprave, predstavnici privatnih preduzeća i po 20 poljoprivrednih proizvođača iz Titela, Loka, Vilova i Mošorina koji su predstavnici poljoprivrednika iz tih katastarskih opština koji poseduju zemljište na Titelskom bregu.

Na osnovu odluke da se pristupi rešavanju problema stabilisanja poljoprivredne proizvodnje na Titelskom bregu, pri čemu je vegetaciona sezona 2012. posebno nepovoljna, organi opštine su doneli odluku da se otpočne sa rešavanjem problema vodosnabdevanja.

Sistem za navodnjavanje neophodno je projektovati za intezivnu ratarsku, povrtarsku i voćarsku proizvodnju, a u cilju dobijanja maksimalnih i kvalitetnih prinosa u dužem vremenskom periodu.

Sistem je podeljen na 3 podsistema, koji rade nezavisno, a kad se sistem završi u potpunosti, može da deluje kao jedinstven sistem.

Ovaj projekat je osmišljen da se finansira iz opštinskog, pokrajinskog i republičkog budžeta, Fonda za razvoj poljoprivrede, kao i putem inostranih investicija, bez učešća sredstava vlasnika zemljišta.

Korisnici sistema za navodnjavanje imali bi obavezu da za utrošak vode plaćaju određenu cenu, koja bi po projektu koštala 22 din/m3.

Izvor: opstinatitel.rs

Autor: Redakcija
Datum: 18, 03, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *