Sutra počinje Novosadsko proleće

NOVI SAD: Tradicionalna ekološka manifestacija Novosadsko proleće, koja će biti otvorena sutra u Sportskom i poslovnom centru Vojvodina, okupiće ove sedmice više od 200 izlagača i doneti posetiocima mnogobrojne obrazovne, kulturne i zabavne sadržaje.

 

Na 23. Novosadskom proleću u popularnom Spensu biće do 23. marta organizovane izložbe cveća, sadnica, opreme za hortikulturu, meda i zdravstveno bezbedne hrane, suvenira i rukotvorina, a posebna pažnja učesnika biće posvećena vodi, jer su Ujedinjene nacije 2013. proglasile godinom tog resursa.

Tim povodom je na ovoj manifestaciji, u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada, najavljen okrugli sto o važnosti zalivnih sistema za grad, a javno-komunalno preduzeće Gradsko zelenilo prirediće „Biljnu kliniku“, u okviru koje će stručnjaci za hortikulturu davati savete o nezi biljaka.

U amfiteatru Spensa biće predstavljena Strategija razvoja zelenih prostora „Novi Sad – zeleni grad“, a tokom petodnevnog skupa i najmlađe očekuju mnogobrojni zanimljivi programi i priredbe.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 18, 03, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *