Velemajstor Dragan Šolak igrao simultanku u Gospođincima

GOSPOĐINCI: Šahovski velemajstor, tridesettrogodišnji Dragan Šolak je ime poznato u šahovskom svetu kao neko ko je puno dao ovoj drevnoj igri.

 

Dragan Solak Gospodjinci simultanka

 

Po majci (Rada Prole) poreklom Gospođinčan, veoma često gostuje u ovom selu, a u organizaciji Saveta MZ Gospođinci odigrana je simultanka u Velikoj sali, a svoje table je donelo 19 šahista. Vredno je napomenuti, da je poznati šahovski pedagog Boško Tucakov iz Čuruga, doveo svojih sedam šahista iz mlađih kategorija, od kojih je najmlađi Vojin Berenić ima samo 6 godina. Dragan Šolak je ostvario 15 pobeda a remije su izborili Marica Milovanović, Jakov Petrić, Ivan Nikolašev i Dušan Popov. Dragan Šolak sada igra za reprezentaciju Turske, iako je svojevremeno nastupao za Jugoslaviju i Srbiju na Svetskim prvenstvima i Olimpijadama, ali je na uporne pozive iz Ankare odlučio da igra pod turskom zastavom.
Razloge za sve ovo ne treba isticati, a Dragan je oženjen sa turskom reprezentativkom Jildiz Šolak sa kojom ima ćerku, i stalno žive na relaciji Turska – Srbija.
Učesnici ove simultanke su bili: Anđela Radomir, Marica Milovanović, Dragan Petrović.
Vojin Berenić, Jakov Petrić, Ivan Berenić, Stefan Lončarski, Ivan Nikolašev, Boško Ćulić, Slavko Milojković, Zoran Dabić, Zoran Nikolić, Janko Salamun, Predrag Tepić, Jovan Milanović, Miroslav Disić, Đorđe Đukić, Jovan Jolić i Dušan Popov.

Autor: Zdrаvko Siriški
Datum: 14, 03, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *