U nedelju kreće fudbalska lopta

TEMERIN: Prolećni deo prvenstva za fudbalske klubove iz opštine Temerin nastavlja se u nedelju, 17. marta.

 

 

 

Posle sedam kola bez pobede RK Mladost TSK je u subotu savladao ekipu Železničara iz Inđije36:32, prvo poluvreme 16:15. Prvoligaš iz Bačkog Jarka igrao je bez povređenog beka Milana Lisice. Domaćin je do preokreta došao u drugom poluvremenu. Kapiten Nenad Grujičić je postigao 11 golova, veoma raspoožen je bio i Simo Đurić, koji se sedam puta upisao u listu strelaca. RK Mladost TSK sada zauzima šesto mesto u Prvoj ligi Srbije sa 15 bodova, a u 16. kolu biće gost Crvene Zvezde iz Mokrina.
Nakon poraza od lidera Kikinde i ubedljive pobede nad Jabukom, ŽRK Temerin je doneo bod sa vrućeg terena u Zrenjaninu. Susret Proletera i Temerina završen je rezultatom 25:25. Dobra igra i remi svakako će biti podstrek Temerinkama koje će narednog vikenda biti gošće Vojvodine u Novom Sadu. Na prvoj poziciji Prve lige Srbije je Kikinda sa 25 bodova, dva manje ima Vojvodina, Slede Spartak, Pančevo i Temerin sa 14 bodova.
Prolećni deo prvenstva za fudbalske klubove iz opštine Temerin nastavlja se u nedelju, 17. marta. Sloga dočekuje Tekstilac iz Odžaka. Susret ova dva kluba prošle jeseni u Odžacima završena je pobedom Sloge 1:0. Inače, juče je izostala kontrolna utakmica sa Omladincem iz Stepanovićeva, kako bi se sačuvao teren FK Sloga. Kako metereolozi najavljuju obilne padavine u četvrtak i petak – sigurno je da će prolećni debi Sloga – Tekstilac biti igran po teškom terenu. Fudbaleri TSK će u nedelju popodne biti domaćini ekipi Vrbasa. Jučerašnja generalna proba protiv Ofk Siriga, nije zadovoljila stručni štab, upravu i navijače. Suret je završen bez pobednika 1:1. Na strani TSK-a je dobar prolećni raspored, jer će u prva četiri kola čak tri puta biti domaćini. To bi svakako moglo da se iskoristi u borbi za prvo mesto i povratak TSK-a, koji ove godine slavi vek postojanja – u Vojvodnjasku ligu. OFK Sirig se ne može pohvaliti rezultatima u jesednjem delu prvenstva u Gradskoj ligi Novi Sad. Sirižani će u nedelju biti domaćini Železničaru iz Novog Sada. Fudbaleri Mladosti iz Bačkog Jarka u nedelju putuje u Bačku Topolu. Jesenji susret ova dva tima u Bačkom Jarku završen je bez golova. Plavo beli iz Bačkog Jarka su prvi deo prvenstva u Srpskoj ligi – grupa Vojvodina završili na 9. mestu sa 20 bodova iz 15 utakmica. Na čelu tabele je Dolina sa 33 boda, druga je Sloga iz Temerina sa 26 bodova. Već u drugom prolećnom kolu, 24. marta u Bačkom Jarku se sastaju komšije Mladost i Sloga iz Temerina.
Na Osmomartovskom kupu7 u Zrenjaninu učestvovalo je 450 takmičara iz 40 džudo klubova. Mladi takmičari Džudo kluba Jamaraši iz Bačkog Jarka osvojili su tri medalje: Katarina Ivanić zlatnu, Kristina Marton i Kosta Mihaljica bronzana odličja.
Narednog vikenda džudisti iz Bačkog Jarka putuju na turnir u Domazesku u Mađarsku, a do kraja marta učestvovaće na turniru Klisa 2013. i Trofeju Pančeva.

 

Autor: Mile Milojević
Datum: 11, 03, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *