Najbolji žabaljski paori u poseti sajmu poljoprivrede u Parizu

ŽABALJ: 65 najboljih poljoprivrednika sa teritorije opštine Žabalj otputovalo je u Francusku gde će u narednih 7 dana boraviti u studijskoj poseti prestižnom, svetskom Sajmu poljoprivrede u Parizu.

 

Zabalj paori Pariz

 

Opština Žabalj i opštinski Fonda za razvoj poljoprivrede, eminentnim žabaljskim paorima da posete dva najbolja svetska sajma francuskoj prestonici, poljoprivredni sajam SIA koji se održava od 23. februara do 3. marta i sajam poljoprivredne mehanizacije SIMA, od 24. do 28. februara. Cilj ovog studijskog putovanja je edukacija poljoprivrednih proizvođača i praćenje savremenih trendova u poljoprivredi, koje će oni, primeniti kasnije u svom radu i tako doprineti razvoju poljoprivrede u našoj opštini, istakao je predsednik opštine Čedomir Božić.

„Opština Žabalj u saradnji sa Fondom za razvoj poljoprivrede organizuje studijsko putovanje u Francusku i posetu poljoprivrednom sajmu u Parizu, jednom od najvećih svetskih sajmova. Cilj putovanja jeste edukacija naših poljoprivrednika i sticanje odredjenijh znanja i veština u skladu sa savremenim svetskim tokovima i kretanjima u poljoprivredi“, kazao je prvi čovek žabaljske opštine Čedomir Božić. On je za naredni period najavio još studijskih poseta kako bi se poljoprivrednicima u opštini Žabalj omogućilo da „odmere“ svoja znanja, veštine i dostignuća sa svojim kolegama iz Evropske unije.
„Naravno da će ovih putovanja biti i u budućnosti jer je jako bitno da naši poljoprivrednici prate svetske tokove a upravo ovakvim studijskim posetama medjunarodnim sajmovima će to biti u prilici i da iskoriste“, istakao je Božić.
Đorđe Đogdanović, poljoprivrednik iz Đurdjeva raduje se poseti medjunarodnom poljoprivrednom sajmu u Parizu jer će, kako kaže, biti u prilici da vidi najsavremeniju mehanizaciju.
„Idemo da vidimo novu mehanizaciju za ratarstvo i povrtarstvo i da se upoznamo sa najnovijim tehnologijama da bi znali šta da radimo i kod nas. Očekujemo dobar put i dovoljno informacija koje će nam pomoći da unapredimo poljoprivrednu proizvodnju u opštini Žabalj i da držimo korak sa Evropskom unijom“, kazao je Bogdanović.

Izvor: zabalj.rs

Autor: Zdrаvko Siriški
Datum: 23, 02, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *