Novi paroh Svetotrojičnog hrama u Mošorinu uveden u dužnost

MOŠORIN: Na praznik Bogojavljenja, 6/19. januara, 2013.godine, u Svetojotrojičnom hramu u Mošorinu služena je sveta Liturgija, kojom je načalstvovao protoprezviter Ostoja Nijemčević, Arhijerejski namesnik žabaljski uz sasluženje prečasnog prezvitera Boška Marinkova, novopostavljenog paroha u Mošorinu.

paroh Mosorin

 

Tom prilikom, prema odluci Njegovog Preosveštenstva Episkopa bačkog Gospodina dr Irineja, visokoprečasni protoprezviter Ostoja Nijemčević, Arhijerejski namesnik žabaljski, uveo u dužnostnovopostavljenog paroha, Prečasnog prezvitera Boška Marinkova, služitelja svetog Oltara pri hramu Svete Trojice u Mošorinu.
Otac Ostoja se u svom obraćanju zahvalio dosadašnjem parohu mošorinskom ocu Aleksi i poželeo mu uspeh na novoj Njivi Gospodnjoj, a potom je vernom narodu predstavio novog paroha mošorinskog oca Boška. Čestitajući mu stupanje na dužnost paroha u Mošorinu umolio ga da opravda poverenje koje mu je ukazano od Predstojatelja Eparhije bačke, Njegovog Preosveštenstva Gospodina dr Irineja, istovremeno je pozvao verni narod da budu saradnici i satrudnici novopostavljenom parohu, u njegovom služenju Crkvi Hristovoj.
U svome obraćanju sabranima, novopostavljeni paroh mošorinski otac Boško, zablagodarivši Gospodu, zahvalio se Episkopu bačkom Irineju na ukazanom poverenju i blagoslovu služenja u pitomom bačkom selu Mošorinu, a sabranom narodu na bratskom dočeku i podršci, sa molitvenim željama da njegovo služenje Bogu i narodu bude na spasenje svih.

Izvor: beseda.rs

Autor: Redakcija
Datum: 19, 01, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *