Šansa za zapošljavanje uz pomoć Regionalne razvojne Agencije

ŽABALJ: U Žablju su uručeni sertifikati polaznicima obuke u okviru Javnog poziva za učešće u Programu za povećanje konkurentnosti preduzetnika, preduzetničkih radnji, malih i srednjih preduzeća sa teritorije opštine Žabalj.

 

zabalj obuka preduzetnici

 

Sertifikate su uručili predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić i direktor Regionalne razvojne Agencije Srđan Vezmar. Istaknuto je da će se uložiti napor za izdvajanje sredstava iz Pokrajinskih potencijala, ali da se neće zaobići ni opštinski, kako bi se što više ljudi uključilo u privređivanje i rešavanje sopstvenih egzisencijalnih problema. Opštini Žabalj i predsedniku opštine mogu se obratiti svi koji počinju sa razvojem nekog poslovnog projekta ili biznisa.
Broj nezaposlenih u žabaljskoj opštini je preko 4000, ali realna slika sa terena je nešto drugačija, jer se skoro 2000 evidentiranih već bavi nekim poslom, ali to je sve van sfere evidencije. Inače, veliki broj nezaposlenih (čak 42%) je iz kategorije sa nižom stručnom spremom ili bez škole uopšte, pa to još više pogoršava mogućnost bilo kakvog poslovnog angažovanja tih osoba.

Izvor: zabalj.rs

Autor: Zdrаvko Siriški
Datum: 06, 02, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *