Mali privrednici i preduzetnici počeli pripreme za Bugarsku

ŽABALJ: Već desetak godina jedna sportska ekspedicija od dvadesetak sportista negde u junu mesecu kreće put Bugarske na Crnomorsko primorje blizu Varne na Svetsko prvenstvo sindikalnih ekipa u raznim sportovima.

 

gospodjinci zabalj djurdjevo

 

Do sada je bilo dosta uspeha, ali i medalja, pa se to očekuje i ove godine kada će se Žabaljci ponovo oprobati u malom fudbalu, stonom tenisu, tenisu, pikadu… Ovih dana je zakazano prvo okupljanje fudbalera, koji su između sebe odigrali jedan probni meč u sportskoj sali u Đurđevu. Pobedila je „Zapadna” varijanta sastavljena većinom iz Gospođinaca, tako da će Žabaljci i Đurđevčani (potpomognuti nekim igračima iz Šajkaša), utehu tražiti u revanšu koji će na proleće biti odigraan u Gospođincima. Vođa čitave ove ekspedicije, Dušan Kolarov, je istakao da rezultat nije u prvom planu, i da će se konačna forma ispoljiti pred sam odlazak u Bugarsku. Dvadesetak učesnika ovih susreta sindikalaca na svetskom nivou, nađe redovno razlog da se između dva prvenstva sastane više puta, uz druženje u „trećem poluvremenu“.

 

sportisti sindikati zabalj


Tako je bilo ovog puta u piceriji „Trle“ u Đurđevu, gde su svi prihvatili da se za juni mesec kandidujemo za učešće na ovom prestižnom festivalu svetskih sindikalnih sportista. Inače, učesnici i putnici za Bugarsklu sami finansiraju svoje putovanje, tako da će i ove godine na taj način predstavljati žabaljsku opštinu u Bugarskoj, kada će se naći u konkurenciji i najudaljenijih zemalja Sveta: Brazila, Kine, Rusije, Meksika, Izraela, Ukrajine, Italije, Hondurasa, Kube…

Izvor: zabalj.rs

Autor: Zdrаvko Siriški
Datum: 02, 02, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *