Krivična prijava protiv zamenika predsednika opštine Titel zbog nasilničkog ponašanja

TITEL: Policija u Titelu podnela je krivičnu prijavu protiv zamenika predsednika opštine Marinka Trivunovića iz Srpske napredne stranke (SNS) zbog nasilničkog ponašanja u jednom ugostiteljskom objektu, rečeno je danas agenciji Beta u policiji. Prijava Trivunovića tereti da je 31. decembra 2012. fizički napao meštanina Milana Pajića i naneo mu teške povrede glave. Policija je predmet predala Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu, koje će doneti odluku o sprovođenju istrage.

 

Pajić je novosadskom Radiju 021 rekao da je tog dana došao u kafanu gde je Trivunović, koga ne poznaje, bio sa dva zajednička prijatelja i da je, kada je čuo da je član Demokratske stranke (DS), bez ikakvog povoda počeo da ga udara i gađa pepeljarama.

„Prijatelji su me pozvali na piće, prišao sam i javio se, a nakon izvesnog vremena mi je prišao i počeo da me vređa da sam 'žuti lopov'. Ja sam samo ćutao, a on me je udario glavom od čega sam pao. Zatim je uzeo flašu i udario me u glavu i nastavio da me udara dok se nisam sklonio iza nekih vrata“, rekao je Pajić.

On je posle toga prebačen u Urgentni centar u Novom Sadu, gde su mu konstatovane teške povrede glave, jer mu je Trivunović dnom flaše „skinuo deo skalpa“, zbog čega redovno ide na preglede u Klinički centar Vojvodine.

„Mislim da događaj ima određenu pozadinu koja je uticala da krivična prijava bude podneta tek posle skoro mesec dana od incidenta i da incident ima političku pozadinu, zato što mi je veći deo porodice učlanjen u DS“, rekao je Pajić.

Predsednik opštine Titel Dragan Božić rekao je agenciji Beta da se događaj odigrao van zgrade opštine, nakon radnog vremena i da je to stvar dva privatna lica.

„Neka policija i tužilaštvo utvrde šta se dogodilo, pronađu krivca i kazne ga za učinjeno delo. Ja imam 70 radnika u opštini i kada bi ih kontrolisao šta rade nakon radnog vremena, ne znam da li bi stigao i samo time da se bavim“, rekao je Božić.

On je dodao i da je na svim internim i stranačkim sastancima osudio svako fizičko nasilje i da mu je zaista žao mladog čoveka, ali da sigurno nije postojala politička pozadina tog događaja.

Bivši predsednik opštine Milivoje Petrović iz DS-a rekao je agenciji Beta da mu je drago što je tužilaštvo u incidentu prepoznalo krivično delo za koje se Trivunović tereti, ali je zamerio policiji da svoj deo posla nije obavila efikasno.

Petrović smatra da je Pajić dobio batine samo zato što je član DS-a i zato što mu je majka odbornica te stranke u Skupštini opštine Titel.

Prema njegovim rečima, stvar se mora saseći u korenu, jer se tako nešto nikada u Titelu nije desilo poslednjih desetak godina koliko je DS bio na vlasti.

O incidentu u Titelu bilo je reči i na sednici SO Titel 25. januara, na kojoj su odbornici DS-a i Srpske radikalne stranke zatražili da Trivunović bude smenjen.

Odbornici SNS-a i Socijalističke partije Srbije, koji čine vlast u Titelu, bili su protiv smenjivanja.

Marinko Trivunović nije bio dostupan za komentar.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 01, 02, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *