Titelski „Fomg“ – propast silu ne bira

TITEL: Preduzeće je nekada uspešno radilo, imalo je na stotine zaposlenih, a onda je došlo do privatizacije i propadanja, da bi se uskoro svi radnici našli na ulici. Koliko ovakvih primera znate, što iz svakodnevnog života ili možda ličnog iskustva? Prema tvrdnjama ono malo preostalih radnika, slična sudbina očekuje preduzeće „Fomg“ it Titela, a da ironija bude veća, na njihovo nezadovoljstvo nadležni u firmu su nedavno odgovorili – silom.

 

Od nekadašnjeg pogona fabrike za proizvodnju metalne galanterije u Titelu, u kojem je bilo preko 200 zaposlenih, nije ostalo mnogo. Prazna hala, napuštene mašine, i trenutno 50-ak radnika koji već 15 meseci nisu dobili platu, za šta krive neuspelu privatizaciju iz 2007.godine, otkada je, kažu, krenulo propadanje preduzeća.

Sastanak, kojem je prisustvovao bivši većinski vlasnik a sada poverilac preduzeća u stečaju, Ananije Pavićević, započet je raspravom o reprogramu, koji je prema tvrdnjama radnika pun nepravilnosti, a do „tačke pucanja“došlo je u trenutku kada je jedan od njih , Anđelko Popov, prisutnima na sastanku pokazao novinski članak o Pavićevićevom hapšenju iz 2011.godine.

U telefonskom razgovoru, Ananije Pavićević je za Radio – televiziju Vojvodine rekao da je priča o davljenju neistinita, ističući da je na prošlonedeljnom sastanku Popova samo uhvatio za revere, iznerviran jer ga je kako kaže, prethodno uporno provocirao.

On je takođe dodao da su propasti firme doprineli sami zaposleni, koji su neretko krali delove mašina i potrošni materijal.

I dok s jedne strane Pavićević ističe da od zaposlenih zavisi da li će prihvatiti plan reorganizacije kako bi preduzeće nastavilo da radi, radnici ipak priželjkuju da bilo ko od nadležnih odreaguje i spreči da jedno od retkih preduzeća u Titelu ne bankrotira, i da svi oni ne završe na ulici.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 27, 01, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *