Počeo seminar za gerento domaćice

ŽABALJ: Ranije najavljena edukacija gerento domaćica uspešno je započela u zgradi opštine u Žablju. Tridesetak polaznica ovog trodnevnog seminira će se osposobiti za brigu o starim, bolesnim i iznemoglim licima.

geronto domacice zabalj

 

„Kreativni centar mladi“ iz Bačkog Jarka, a na čelu je Branislava Dimitrijević, koja će uglavnom pružiti sve informacije našim aktivistima. U prvom redu, polaznici će se obučiti kako najbolje mogu da pomognu svom članu porodice, ili nekom drugom licu koje je vezano za krevet, kolica ili neka druga pomagala. Polaznici će po završenom seminaru, i posle primerenog ispita dobiti odgovarajući sertifikat.
Prilikom edukacije insistira se na veštini komunikacije (verbalnoj i neverbalnoj), umešnosti slušanja i neslušanja, profilu osobe koja se neguje, postavljanju bolesnika u odgovarajući položaj. Takođe, kako treba brzo i efikasno reagovati kada se domaćica zatekne u situaciji srčanog infarkta, apopleksije i demencije, kao i još mnogo toga. Seminar se sprovodi u organizaciji potpredsednika Skupštine opštine Milice Vislavski i člana Opštinskog Veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu Slađane Voganjac.

Izvor: zabalj.rs

Autor: Zdrаvko Siriški
Datum: 25, 01, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *