U Žablju u plivanju za bogojavljenski krst treći put pobedio Nikola Perić

ŽABALJ: Od 12 takmičara koji su danas plivali za bogojavljenski časni krst na reci Jegrički kod Čuruškog mosta, najbrži je bio Nikola Perić iz Žablja, izjavio je danas predsednik žabaljskog udruženja „19. januar“ Petar Latinkić.

 

To je ovom mladiću treća pobeda u proteklih ukupno jedanaest takmičenja tako da on, prema propozicijama organizatora, više neće moći da pliva za osvajanje tog simboličnog i vrednog trofeja, rekao je Latinkić Tanjugu.
I ovoga puta manifestacija je protekla u svečanoj atmosferi, okupivši oko 2.500 meštana i gostiju.
Takmičari i građani su, posle službe u žabaljskom pravoslavnom hramu, predvođeni sveštenicima u litiji otišli do Jegričke gde je održano takmičenje na stazi dugoj simbolična 33 metra, koliko je Isus Hristos imao godina, kazao je Latinkić.
Prema pravilima udruženja „19. januar“, za bogojavljenski krst mogu da konkurišu muškarci i žene od 18 do 33 godine starosti, napomenuo je Latinkić i dodao da je za ovo takmičenje bila prijavljena i jedna devojka ali je morala da odustane zbog sportskog takmičenja koje je imala u isto vreme.
Već po tradiciji, takmičari su prethodno u manastiru Kovilju dobili blagoslov od vladike jegarskog Porfirija i obavili su lekarski pregled u žabaljskom Domu zdravlja, rekao je Latinkić naglasivši da je u ovoj manifestaciji najvažnije da „ljudi imaju veru”.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 19, 01, 2013.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *