Šta ćemo čitati u 2013?

LONDON: Od novih avantura Džejmsa Bonda i Bridžit Džons, pa do novih romana Hilari Mantel i Stivena Kinga, 2013. obećava uzbudljivu književnu godinu.

 

Ljubitelji literature Bridžet Džons mogu da odahnu, jer se 2013. očekuju nove avanture simpatičnog lika Helen Filding. Oni sa nešto „ozbiljnijim“ književnim ukusom sačekaće treći deo trilogije Hilari Mantel o Tomasu Kromvelu.

Još jedan dvostruki dobitnik Man Buker nagrade Dž.M. Kuci objavljuje novi roman.

„The Childhood of Jesus“ (Isusovo detinjstvo) je misteriozna priča o dečaku i muškarcu koji stižu u novu zemlju bez ikakvih uspomena i sećanja, piše Bi-Bi-Si.

U planu su i nove knjige nekadašnjih dobitnika bukera Džulijana Barnsa i Margaret Atvud, a Haled Hoseini (Lovac na zmajeve) vraća se posle pauze od šest godina na scenu sa „And the Mountains Echoed“.

Tokom 2013. očekuju se i nova dela Džona Le Karea, Kejt Etkinson i Trejsi Ševalije kao i novi roman o Džejsmu Bondu iz pera VIlijama Bojda.

Elizabet Gilbert, autorka knjige „Jedi, moli, voli“, vraća se romanu posle 12 godina sa „The Signature of All Things“.

Za one koji žele da vide nove talente tu je debi Tajre Selasi „Ghana Must Go“, porodična drama iz pera britansko-američke spisateljice.

Stiven King će u septembru predstaviti nastavak svog horora „Isijavanje“ u kome, 36 godina kasnije doktor Slip prati Denija Toransa, dečaka koji je preživeo užasne događaje u prvoj knjizi.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 31, 12, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *