Suđenje za „Kontrast“ odloženo na zahtev odbrane

NOVI SAD: Suđenje četvorici optuženih za tragediju u novosadskoj diskoteci „Kontrast“ pred Višim sudom branilaca. Porodice nastradalih traže odgovornost i nadležnih inspekcija.

 

Glavni pretres bio je zakazan za danas, ali je odložen na zahtev odbrane zbog ranije preuzetih obaveza, kažu u Višem sudu.

Zbog izazivanja opšte opasnosti i opšte sigurnosti, optuženi su vlasnik Kontrasta Alojz Ganić, dvojica zakupaca Slaviša Stanišić i Dejan Ratković i električar Miroslav Papuga. Veštačenjem je utvrđeno da su požar prouzrokovale neispravne elektroinstalacije.

Osnovno javno tužilaštvo podnelo je Osnovnom sudu predlog za preduzimanje istražnih radnji protiv četiri službena lica zbog krivičnog dela – zloupotrebe službenog položaja, navode u Osnovnom sudu u Novom Sadu.

Pored četvorice optuženih pred Višim sudom, odgovornost treba tražiti i u nadležnim inspekcijama – građevinskoj i turističkoj, ali i Sektoru za vanredne situacije, naglašava Branko Miladinović, kome je u požaru nastradala 25-godišnja ćerka Tamara …

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 30, 11, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *