Festival vina i hrane „Ravangrad“ u Somboru

SOMBOR: Turistička organizacija Sombora, u saradnji sa firmom „Di- vajn“ organizovaće sutra, po treći put Međunarodni Festival vina i hrane „Ravangrad vajn fest“, u hotelu „InterNacion“.

 

Cilj festivala je da se obogati turistička ponudu grada i regije, ali i da doprinese širenju vinske kulture, kojoj se poslednjih godina posvećuje sve veća pažnja, naročito u našoj i zemljama u okruženju.

Na festivalu će se predstaviti oko 40 vinara iz Srbije i zemalja iz okruženja, a kako je uz dobro vino neophodna i dobra hrana, za posetioce će na istom mestu biti organizovan gastro-kutak sa hranom karakterističnom za ovo podneblje, koja najbolje ide uz vina.

Predviđena su i stručna predavanja „Sorte pogodne za uzgoj na području Vojvodine – Bačke“ i „Karakteristike srpske i mađarske kuhinje“ i „Senzorika.“

U Turističkoj organizaciji Sombora podsećaju da su Čonoplja, Riđica, Telečka, Sivac, samo neka od mesta u okolini Sombora, u kojima je nekada vinogradarstvo bilo jedno od najzastupljenijih poljoprivrednih grana.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 30, 11, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *