Koštunica: Srbija je ugrožena, da odustane od puta ka EU

BEOGRAD: Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica predstavio je danas proglas te stranke „Srbija je ugrožena“ i još jednom poručio da Srbija treba da odustane od puta ka Evropskoj uniji i da proglasi političku neutralnost.

 

Koštunica je na konferenciji za novinare pozvao građane da podrže taj proglas, navodeći da većina građana u Srbiji nije za ulazak u EU i da put zemlje ka toj uniji dovodi do ugrožavanja integriteta i teritorijalnog suvereniteta zemlje, privrednog razvoja, ali i istorijskih i duhovnih temelja srpskog naroda i države.

Lider DSS-a je naveo i da najnovija presuda Haškog tribunala, kojom su dvojica hrvatskih generala oslobođeni svake odgovornosti, predstavlja najveći zločin, koji svoje pokriće ima u EU.

Koštunica je poručio i da aktuelna vlada treba da odgovori na test da li će nastaviti tim, kako je naveo, pogrešnim putem i prihvatiti granicu prema Kosovu ili će izaći iz te klopke.

„Skeptičan sam da će sadašnja vlast pozitivno prevazići taj test“, rekao je Koštunica, ali još jednom naglasio da je politička neutralnost i saradnja sa svim zemljama u svetu jedini put koji je u interesu Srbije.“

 

Vlasti Srbije postale saučesnici u otimanju Kosova

U tekstu proglasa se navodi: „Srbija je ugrožena. Vlasti države Srbije posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova postale su saučesnici u postepenom otimanju Kosova i Metohije trgujući sa EU po cenu nacionalnih i istorijskih vrednosti Srbije“.

Potpisivanje proglasa DSS-a će početi u subotu, 24. novembra, u Beogradu, a nakon toga i drugim delovima zemlje.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 18, 11, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *