Novi Sad ne prihvata vansudsko poravnanje sa Devićem

NOVI SAD: Grad Novi Sad neće prihvatiti vansudsko poravnanje koje mu je ponudio vlasnik ATP Vojvodine Ilija Dević u slučaju gde za ličnu štetu tuži Grad za iznos od 5,5 milijardi dinara, saznaje RTV. Na ročištu održanom u novosadskom Višem sudu, Devićev zastupnik zatražio je finansijsko veštačenje kako bi se utvrdila visina štete nanete Deviću time što nije ispoštovan ugovor koji je sa njim 2006. potpisala tadašnja gradonačelnica Maja Gojković, kao i da se Grad izjasni o ponuđenom vansudskom poravnanju.

 

Iako je istekao rok od 30 dana koliko su advokati Ilije Devića ostavili novom gradonačelniku da se izjasni o ponuđenom vansudskom poravnanju, odgovor nisu dobili. Devićev zastupnik navodi da su očekivali pozitivan odgovor s obzirom na najave gradske vlasti u proteklih mesec dana.

U razgovoru za RTV gradonačelnik Novog Sada objašnjava da je samim tim što nastavlja sudski postupak, jasno da Grad u ovom trenutku ne prihvata vansudsko poravnanje.

„Bilo bi neozbiljno da smo u ovom trenutku prihvatili vansudsko poravnanje bez okončanog postupka protiv ATP Vojvodine i bez formiranja komisije koju će Skupština oformiti os advokata i profesora Pravnog fakulteta koji će nam dati mišljenje u kom smeru treba Grad da se ponaša“, kaže Vučević.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 05, 11, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *