Broj žrtava oluje Sendi povećan na 82

NJUJORK: Broj žrtava oluje Sendi, najgore koja je u poslednjih nekoliko decenija pogodila istočnu obalu severnoameričkog kontinenta, porastao je na najmanje 82 pošto su prijavljeni novi smrtni slučajevi u Njujorku i Nju Džerziju.

 

Superoluja je u Njujorku odnela najmanje 34 života, saopštila je gradska policija, navodeći da je na Menhetnu stradalo troje, u Bruklinu sedam, u Kvinsu devet, a na Stejten ajlendu 15 ljudi.

Policija savezne države Nju Džerzi navela je da je broj poginulih dostigao 12 i da spasioci i dalje pretražuju pogođena područja, preneo je Rojters.

U saveznoj državi Njujork je ukupno život izgubilo 42 ljudi, u Merilendu devet, u Pensilvaniji šest, Zapadnoj Virdžiniji pet, Konektikatu četvoro, Virdžiniji dvoje, dok je u Severnoj Karolini i u kanadskom gradu Torontu stradala po jedna osoba.

Grad Njujork i severoistok SAD danas se polako vraćaju u normalu posle oluje „Sendi“, koja je u ponedeljak pogodila obalu sa vetrovima brzine 130 kilometara na čas kao retka hibridna superoluja, koja je nastala spajanjem sa drugim olujnim sistemom.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 01, 11, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *