Mrlja na kandidaturi Novog Sada za evropsku prestonicu kulture

NOVI SAD: Članica Gradskog veća Novog Sada zadužena za kulturu, Milanka Brkić, izjavila je danas da je projekat Evropske prestonice kulture najveći projekat koji je u toj oblasti pokrenula Evropska unija.

 

Brkićeva je, na konferenciji za novinare, istakla da će Novi Sad u narednom periodu još žešće raditi na promociji i jačanju svoje kandidature za Evropsku kulturnu prestonicu 2020. godine.

„Projekat Evropske prestonice kulture traje već 27 godina i za to vreme 44 grada je bilo proglašeno kulturnom prestonicom“, rekla je Brkićeva, dodajući da veruje da će se na spisku evropskih kulturnih prestonica, od 2020. godine, naći i Novi Sad.

Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra „Novi Sad“, Andrej Fajgelj, je istakao da je informacija, koja se pre nekoliko dana pojavila u medijima, da Novi Sad odustaje od kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine nanela veliku štetu toj kandidaturi.

„Informacija em nije tačna, em smo zbog nje u očima ljudi iz EU ispali neozbiljni“, rekao je Fajgelj dodajući da su iz Evrope stigla upozorenja da ćemo teško ostvariti cilj ukoliko se slične stvari u budućnosti budu dešavale.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 31, 10, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *