Nikolić: Imamo spremno rešenje za Kosovo

BEOGRAD: Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je večeras da vlast ima spremno rešenje za Kosovo i Metohiju, ocenjujući da i pored suženog manevarskog prostora, nije sve zakovano, posebno ne na štetu i nesreću Srbije.

 

Nikolić je rekao da za mandata sadašnje Vlade Srbije mora da bude zatvoreno kosovsko pitanje, jer Srbija nikada neće imati povoljniju priliku za to.

„Ne možemo svojoj deci da ostavimo nerešeno pitanje Kosova. Vreme nam curi kao pesak kroz šake. Moramo to brzo da uradimo. Nikada nećemo imati povoljniju priliku“, kazao je Nikolić u intervjuu za Radio-televiziju Srbije.

On je preneo da je na današnjem sastanku državnog vrha postignut visok stepen saglasnosti o platformi za Kosovo i Metohiju najavljujući da će o tom dokumentu uskoro moći da se izjasni i Skupština Srbije.

„Postigli smo visok stepen saglasnosti, a blisko je vreme kada ćemo i Skupštinu uključiti, jer to je platforma sa koje Srbija kreće“, naveo je Nikolić gostujući na RTS.

Mnogi se ponašaju licemerno prema Srbiji

On je najavio i da bi već iduće nedelje mogao da se proširi sastav ljudi koji će se izjašnjavati o platformi za dijalog sa Prištinom.

„Izuzev želje da se pokaže da baš ništa ne valja, teško da će biti zamerki, ali sve je to još uvek podložno izmenama, nismo imali ni mogućnosti da čujemo mnogo primedbi, a bilo je sugestija i predloga“, naveo je Nikolić.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 31, 10, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *