Bojkot hipermarketa na tri dana, za ili protiv?

BEOGRAD,NOVI SAD: Bojkot kupovine u velikim trgovinskim lancima je uspeo i odazvao se veliki broj građana, izjavio je danas predsednik Nacionalne asocijacije potrošača Srbije (NOPS) Goran Papović. Bojkot bi trebalo da traje tri dana. Prve na spisku za „izbegavanje“ su prodavnice Maksija i Tempa, sutra Ideine, u četvrtak Merkatorove i Rodine.

 

Papović je agenciji Beta rekao da je prema podacima te organizacije oko 3.600 građana odustalo od kupovine, a da je čak 31.095 reklo da neće kupovati za vreme bojkota.

„Čak i da samo 1.000 ljudi odustane od kupovine mi smatramo da je bojkot uspeo“, rekao je Papović.

On je dodao da je na zahtev potrošača bojkot proširen na sve velike trgovinske lance, a ne samo na Maksi, Tempo, Ideu, Merkator i Merkator Rodu.

Papović je dodao da je zahtev da Vlada promeni Zakon o trgovini, da se uskladi rad svih inspekcija i da se spreči zloupotreba monopola.

Apel građanima da ne bojkotuju kupovinu

Sindikat radnika trgovine Novog Sada danas je najoštrije osudio preporuku Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) o trodnevnom bojkotu kupovine u velikim trgovinskim lancima i apelovao na građane da ne poštuju tu preporuku.

U saopštenju te sindikalne organizacije, pri Savezu samostalnih sindikata grada Novog Sada i opština, ukazano je na to da je u trgovini na teritoriji grada oko 17.000 zaposlenih, što znači da od njihovih zarada zavisi isto toliko porodica, odnosno oko 50.000 stanovnika.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 30, 10, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *